Facebook Pixel

Kalkhoff

Kalkhoff accu revisie

Als de accu van je Kalkhoff E-bike langzaam de geest begint te geven kun je een Kalkhoff accu revisie laten uitvoeren. Kalkhoff is een Duitse producent, vooral van een grote collectie E-bikes. Het bedrijf maakt deels gebruik van de elektrische onderdelen van externe bedrijven, maar heeft ook in eigen beheer ontwikkelde motoren en accu’s. Zoals voor de accus van ieder merk geldt, gaan ook de prestaties van de accu in een Kalkhoff E-bike na een aantal jaren merkbaar achteruit. Je moet dan een nieuwe accu kopen, maar je kunt ook kiezen voor een goedkoper alternatief: een Kalkhoff accu revisie.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 14

Pagina
per pagina
 1. Derby cycle 24V 14069
  Rating:
  0%
  Vanaf € 350,00
 2. Shimano E6100 Down Tube 15Ah Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 375,00
 3. Derby Cycle 36V accu
  Rating:
  0%
  Vanaf € 375,00
 4. Accu E-Bike Model N 36v Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 5. Bosch Fietsaccu Active / Performance 17Ah (624Wh) Nieuw
  Rating:
  0%
  € 749,00
 6. Bosch Fietsaccu Active / Performance 21Ah (745Wh) Nieuw
  Rating:
  0%
  € 899,00
 7. Flyer accu 26V Revisie
  Vanaf € 275,00
 8. E-Bike Battery 36V 9000MAh Revisie
  Vanaf € 335,00
 9. Impulse accu 36V (Gazelle, Kalkhoff, Raleigh) Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 10. Derby Cycle Impulse 36V 2A 4 pins lithium ion lader
  Rating:
  0%
  € 65,00
 11. Derby Cycle Impulse 36V (Gazelle, Kalkhoff, Raleigh) Nieuw
  Vanaf € 440,00
 12. BMZ Impulse accu EVO RS Integrale 36V
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 14

Pagina
per pagina

Verschil tussen een nieuwe accu en een Kalkhoff accu revisie

Het grootste verschil tussen een nieuwe accu en een Kalkhoff accu revisie is de prijs. Voor een nieuwe accu betaal je een bedrag van 500 tot bijna 900 euro, afhankelijk van de gekozen capaciteit. Een accu revisie kost 300 tot 425 euro, ook afhankelijk van de capaciteit. Bij een nieuwe accu weet je niet hoelang die al op voorraad heeft gelegen. Er kunnen dus best oude oplaadbare cellen in zitten. Bij een Kalkhoff accu revisie krijg je de garantie dat er gloednieuwe en moderne oplaadbare cellen worden gebruikt. Bij een Kalkhoff accu revisie wordt bovendien de werking van de overige elektrische componenten gecontroleerd.


Het effect van moderne oplaadbare cellen

Moderne li-ion oplaadbare cellen hebben veel gunstiger eigenschappen dan de oudere NiCad cellen uit je oude accu. De nieuwe cellen wegen minder, ze zijn kleiner en ze hebben een grotere capaciteit. In het gebruik zijn moderne oplaadbare cellen wat minder kritisch dan de oude cellen. Bij de nieuwe cellen wordt het aanbevolen om de accu af en toe een uurtje aan de oplader te hangen. De oude cellen moesten altijd helemaal worden opgeladen en vervolgens volledig worden ontladen. Voor een elektrische fiets is dat in het dagelijks gebruik niet erg praktisch.


Bestellen van een Kalkhoff accu revisie

Via de website van KWS Seuren Fietsaccu’s kun je eenvoudig een Kalkhoff accu revisie bestellen. Op de site zoek je eerst naar het merk Kalkhoff. Kies vervolgens voor ‘Revisie’ en zoek het model accu op dat in jouw elektrische fiets is gemonteerd. Nu moet je nog kiezen welke capaciteit je accupack na de Kalkhoff accu revisie moet hebben. Daarna kun je de bestelling afronden. KWS Seuren stuurt je vervolgens een e-mail. Daarin staan aanwijzingen over hoe je de accu en de accessoires moet inpakken. Er is een sticker bijgevoegd waarmee je het pakket gratis door PostNL kunt laten bezorgen.


Garantie op een Kalkhoff accu revisie

Ongeveer tien werkdagen na het opsturen van jouw fietsaccu naar KWS Seuren krijg je de gereviseerde accu weer thuisgestuurd. Het enige wat je hoeft te doen is de accu op te laden en dan kun je weer met je E-bike fietsen. Het kan noodzakelijk zijn dat je de fietscomputer moet resetten. Hoe dat moet staat in de handleiding van de E-bike. Na het resetten geeft de fietscomputer nauwkeuriger aan hoe ver je nog kunt fietsen met de resterende capaciteit in de accu.