Facebook Pixel

Greenway

Greenway accu reviseren: Wat houdt dit precies in?

Na verloop van jaren neemt de capaciteit van uw Greenway accu af, een gevolg van normale slijtage. Tegelijkertijd zijn fiets, accubehuizing en elektronica nog in een prima conditie. Het zou zonde zijn om een nieuwe fiets of accu te kopen. Voor een lager bedrag kunnen wij de versleten delen in uw accu vernieuwen. Hierbij kiest u zelf de nieuwe accucapaciteit en bepaalt u zelf de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
 1. Accu E-Bike Model N 36v Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 2. E-Bike Battery 36V 9000MAh Revisie
  Vanaf € 335,00
 3. E-Bike Battery 36V 13,4Ah (Nieuwe Smart Battery)
  Vanaf € 460,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina

Greenway accu revisie

Met een Greenway accu revisie geef je je accu een flinke impuls. Dat kun je goed merken, want met een elektrische fiets kun je na een accu revisie veel verder fietsen. Dat geldt ook voor de Fatbike en de elektrische scooters step van Greenway. Net zoals de oplaadbare accu’s van merken Bosch, Dahon en Cortina worden de prestaties na een aantal jaren minder. Dat komt niet doordat je de elektrisch fiets veel gebruikt. Elke oplaadbare accu verliest na verloop van tijd een deel van zijn capaciteit. Door zorgvuldig gebruik kun je de accu wel langer goed houden.


Wat is een Greenway accu revisie?

Bij een Greenway accu revisie worden er nieuwe oplaadbare cellen in je fietsaccu gezet. De behuizing en de elektrische componenten worden gecontroleerd. Als ze in orde zijn worden ze hergebruikt. Dat is meteen het grootste verschil met een nieuwe accu, waarbij je een nieuwe behuizing, nieuwe elektrische componenten en nieuwe oplaadbare cellen in één pakket krijgt. Door dat verschil kost een Greenway accu revisie minder dan een nieuwe accu. Voor de prestaties maakt het niets uit. Een accu presteert na een Greenway accu revisie even goed als een nieuwe accu.


De oplaadbare cellen bij een Greenway accu revisie

De cellen die bij een Greenway accu revisie in je fietsaccu worden gezet zijn niet dezelfde als er in zaten. Bij een accu revisie worden altijd de modernste cellen gebruikt die verkrijgbaar zijn. Tegenwoordig zijn dat meestal li-ion cellen. Het voordeel van moderne cellen is dat je altijd verse cellen krijgt, die veel minder wegen dan de oude. Ook de capaciteit is groter, Uiteraard wordt vooraf goed gecontroleerd of de nieuwe oplaadbare cellen kunnen worden gebruikt in combinatie met het batterij management systeem in jouw accu en met jouw oplader.


Extra capaciteit bij een Greenway accu revisie

Het leuke bij een Greenway accu revisie is, dat je meer capaciteit in je accu kunt stoppen dan er vroeger in zat. Dat komt doordat de nieuwe oplaadbare cellen een kleiner formaat hebben, waardoor er meer in de fietsaccu passen. Door de extra capaciteit kun je met een volle accu verder rijden. Extra capaciteit zorgt er niet voor dat je elektrische fiets of scooter sneller kan rijden. Een accu met een grotere capaciteit is niet schadelijk voor de motor in je fiets. Houd er rekening mee dat het opladen van een accu met een grotere capaciteit  meer tijd zal kosten.


Gebruik na de accu revisie

De slijtage van de accu kan na een Greenway accu revisie van KWS Seuren worden beperkt als je de accu goed behandelt. Dat is niet zo moeilijk. Ten eerste mag de accu nooit worden opgeladen bij temperaturen onder nul. Maak er daarom een gewoonte van om de accu altijd binnenshuis op te laden. Daarnaast moet je diepteontlading voorkomen. Bij diepteontlading raken de oplaadbare cellen zo ver uitgeput, dat ze niet meer opgeladen kunnen worden. Om dat te voorkomen moet je de accu elke maand voor minstens 50 procent opladen, ook in periodes waarin je de fiets niet gebruikt.