Facebook Pixel

Giant

Giant accu revisie

Een Giant accu revisie geeft jouw elektrische fiets weer al zijn kracht terug. Bij de aanschaf van een elektrische fiets kun je niet om een bekend merk als Giant heen. Giant staat vaak vooraan bij veel technische innovaties, net zoals concurrenten Sparta en Stella. Zo was Giant één van de eersten die met de middenmotor kwam. Deze elektrische fietsen zijn vooral populair bij senioren, omdat ze daarmee minder snel mee vallen dan met een fiets met een motor in het voorwiel. Maar ook bij deze fietsen zal de accu na een aantal jaren versleten raken. Dan kun je minder ver fietsen. De Giant Twist accu is de meest gebruikte accu van Giant.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 13-17 van 17

Pagina
per pagina
 1. Giant Energypak accu Revisie 36V
  Rating:
  0%
  Vanaf € 300,00
 2. Bosch Fietsaccu Powerpack 300/400/500 Performance Line Bagage Nieuw
  Rating:
  0%
  Vanaf € 465,00
 3. Giant Frame Energypak accu 36V Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 300,00
 4. Giant LaFree 24V NiMH Revisie Incl. Nieuwe Lader
  Rating:
  0%
  Vanaf € 290,00
 5. Giant Revive Accu Reviseren
  Rating:
  0%
  Vanaf € 275,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 13-17 van 17

Pagina
per pagina

Wat is een Giant accu revisie?

Bij het woord revisie denken veel mensen aan het oppoetsen van oude onderdelen, waardoor een apparaat het weer veel beter doet. Een Giant accu revisie heeft niets te maken met het oppoetsen van onderdelen. Bij een Giant accu revisie worden de oude oplaadbare cellen in het accupack vervangen door nieuwe. Dat zijn moderne cellen, die kleiner zijn dan de originele en meer kracht kunnen leveren. Bij een Giant accu revisie wordt er goed op gelet dat de nieuwe cellen goed kunnen samenwerken met het batterij management systeem en met de oplader. De behuizing, de elektronica en de oplader worden dus niet vervangen.


Giant Twist en Giant Twist Go Double

De Giant Twist is er in diverse modellen, de meest voorkomende is toch wel de Giant Twist Go double. Dit is een fietsaccu in fietstas van de e-bike. De accu zit in de tas aan de linker of rechter zijde. Bij de go double is er de mogelijkheid 2 accu's tegelijk mee te nemen. Hiermee is het dus mogelijk een vele male hogere actieradius te behalen. De Giant twist is geleverd in een 24 Volt, 26 volt maar ook een 36 Volt versie. De Giant twist accu 36V is een latere generatie accu met een verbeterde motor.


Extra capaciteit kiezen bij een accu Giant Twist revisie

Tot wel de dubbele actieradius is meestal mogelijk bij een Giant Twist accu revisie. Deze accu is geplaatst in de fietstas. De fietstas Giant Twist dubbele accu is een mooi voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is met revisie. Misschien weet je nog hoe ver je met een volle accu kon rijden toen je de elektrische fiets kocht. Als je een Giant accu revisie laat uitvoeren krijgt je accu weer diezelfde capaciteit. Maar als je nog verder wilt kunnen rijden met een volgeladen accu kun je de capaciteit ook uitbreiden. Dat kan soms wel tot het dubbele van de originele capaciteit. Als je dat doet wordt de actieradius van je elektrische fiets twee keer zo groot als toen de fiets nieuw was. Houd er rekening mee dat het bij extra capaciteit veel langer duurt voordat een lege accu helemaal is opgeladen.


Twee jaar garantie op een Giant accu revisie

Bij KWS Seuren zijn al honderden accu’s van Giant gereviseerd. Het team heeft er enorm veel ervaring mee. Desondanks kan het een keer voorkomen dat een Giant accu revisie niet het gewenste resultaat heeft. Misschien kun je maar een heel klein eindje rijden of wil de accu niet goed laden. Neem in dat geval altijd contact op met de monteurs van KWS Seuren. Zij stellen alles in het werk om de problemen te verhelpen. Meestal kost dat niets, want er wordt twee jaar garantie gegeven op een Giant accu revisie.


De fietsaccu verzorgen

Om zolang mogelijk plezier te hebben van je elektrische fiets moet je de fietsaccu na een Giant accu revisie goed verzorgen. Eén van de belangrijkste dingen waarop je moet letten is dat de accu goed beschermd wordt tegen regen. Een ander cruciaal punt is dat een accupack nooit mag worden opgeladen bij temperaturen onder nul. Een laatste tip is dat je de accu elke maand moet opladen tot minstens 50%, zelfs als je de elektrische fiets accu niet gebruikt. Hiermee wordt schadelijke diepteontlading voorkomen.