Facebook Pixel

Flyer

Flyer accu

Je sportieve prestaties krijgen een flinke boost als je een Flyer accu revisie laat uitvoeren. Na het vernieuwen van de oplaadbare cellen in je accupack kun je veel verder fietsen met een volle accu. Voor de eigenaren van een Flyer elektrische fiets is dat belangrijk. De E-bikes van dit Zwitserse merk zijn bedoeld voor fietsers die van een uitdaging houden. Flyer heeft talloze sportieve modellen E-bikes op de markt. Maar net zoals de vergelijkbare modellen van Trek en Cannondale lopen ook de prestaties van de accu na een aantal jaren terug. Met een Flyer accu revisie kun je dat verhelpen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 15

Pagina
per pagina
 1. Flyer SIB Fietsaccu 36V Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 2. Gazelle Panasonic acculader 36V
  Rating:
  0%
  € 110,00
 3. Flyer Panasonic 36V Acculader
  Rating:
  0%
  € 230,00
 4. Flyer plus 26v accu Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 275,00
 5. KTM / FLYER 48v akku reparatie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 395,00
 6. Bosch Fietsaccu Active / Performance 17Ah (624Wh) Nieuw
  Rating:
  0%
  € 749,00
 7. Bosch Fietsaccu Active / Performance 21Ah (745Wh) Nieuw
  Rating:
  0%
  € 899,00
 8. Flyer Deluxe accu 36V Revisie
  Vanaf € 335,00
 9. Flyer accu 26V Revisie
  Vanaf € 275,00
 10. Flyer accu 26V Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 275,00
 11. Flyer accu 36V Revisie
  Vanaf € 335,00
 12. Panasonic Flyer Next Generation accu 36V Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 15

Pagina
per pagina

Wat is een Flyer accu revisie?

Een Flyer accu revisie is het vervangen van alle slijtage delen in het acccu systeem van je E-bike. Je moet het accupack, de oplader en eventuele andere elektrische componenten opsturen. Deze onderdelen worden als dat nodig is vernieuwd en opnieuw getest. Dat betekent onder anderen dat de versleten elektrische cellen worden vervangen door nieuwe. Daarvoor worden moderne li-ion-exemplaren gebruikt.


Flyer accu vervangen

Na een Flyer accu revisie krijg je je accupack terug in de beste conditie die denkbaar is.  Bij het vervangen van het accupakket van je Flyer accu is het mogelijk de capaciteit te verhogen. Soms kun je met een volle accu zelfs verder fietsen dan toen je fiets nieuw was. Dit doormiddel van een hogere  energiedichtheid cellen van de hoogste kwaliteit.


Flyer accu opladen

Het opladen van de flyer accu gaat doormiddel van de originele lader. Bij alle Flyer accu's is het nodig de originele acculader van flyer te gebruiken. Flyer maakt gebruik  van 36V aandrijfsystemen maar tegenwoordig ook 48V aandrijfssystemen voor de speedpedelecs. Vroeger werden er ook 26 of 24volt systemen gebruikt. 

Flyer heeft verschillende acculaders per systeem ontwikkeld. Zowel de 36V staande acculader voor de flyer 36V deluxe accu's. Maar ook bijvoorbeeld de 36 volt Next generation acculader met stekker. Alle laders zijn beveiligd tegen overladen en oververhitting. Indien de acculader warm is betekent dit dat de accu aan het opladen is. Zodra de accu vol is zal de lader ook afkoelen. Indien het lampje uit is op de accu en lader betekent het dat de accu vol is.


Bestellen van een Flyer e-bike accu revisie

Een Flyer accu revisie wordt uitgevoerd door de professionele monteurs van KWS Seuren Fietsaccu’s. Dat bedrijf is gevestigd in de buurt van Nijmegen. Om een Flyer accu revisie uit te laten voeren moet je het accupack opsturen. Dat regel je via de website. Eerst zoek je naar de accu’s van het merk Flyer en daarna selecteer je het model dat in jouw E-bike zit. Vervolgens kun je kiezen hoeveel capaciteit er in je accu moet worden geplaatst. Extra capaciteit wil zeggen dat je verder kunt fietsen, niet sneller. Meer capaciteit is niet schadelijk voor de motor.


Opsturen van de Flyer batterij

Nadat je een bestelling hebt geplaatst voor een Flyer accu revisie krijg je een e-mail met uitleg hoe je het accupack moet opsturen. Houd er rekening mee dat je behalve het accupack ook de oplader mee moet sturen. Als je accu over een slot beschikt is het nodig om de sleutel mee te sturen. In de e-mail van KWS Seuren vind je een label, dat je op de verpakking moet plakken. Daarmee kan het pakket gratis door PostNL worden verstuurd. Houd er rekening mee dat een Flyer accu revisie ongeveer tien werkdagen in beslag neemt.


Onderhoud na een Flyer accu revisie

De nieuwe oplaadbare cellen in je fietsaccu zijn veel flexibeler te gebruiken dan de oude. Het is niet meer nodig om de accu telkens volledig op te laden en te ontladen. De nieuwe li-ion-cellen hebben namelijk geen last van het geheugeneffect. Het is voldoende als je de accu regelmatig een uurtje aan de oplader hangt en tot 75 procent oplaadt. Uiteraard kan het geen kwaad als je de accu voor een lange fietstocht helemaal oplaadt. Vermijd het opladen bij temperaturen onder nul. Daarvan gaan de accupacks kapot. Dat geldt voor alle accu’s, ook voor de accu’s van topmerken als Flyer.