Facebook Pixel

Flowbike

Flowbike accu reviseren: Wat houdt dit precies in?

Bemerk je dat je fietsaccu steeds zwakker wordt na jaren van gebruik is het een goede gedachte om een accurevisie te overwegen. De prijs van de accurevisie is vaak in vergelijking met een nieuwe fietsaccu echt een aangename verrassing. Een extra voordeel is dat er tijdens de revisie meteen een grotere capaciteit in je fietsaccu geplaatst kan worden. Dit betekent dat de actieradius van je fiets groter wordt. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
  1. Matrabike / Trenergy accu 36V Revisie
    Vanaf € 335,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina

Flowbike accu revisie

Met een Flowbike accu revisie zorg je ervoor dat je weer veel verder kunt fietsen met een volle accu. Flowbike is een Belgisch bedrijf dat elektrische fietsen maakt in de lagere prijsklasse van de E-bike markt. De fietsen zijn zeer gunstig geprijsd. Er worden motoren en accu's van andere merken gebruikt. Net zoals elektrische fietsen van Koga, Stella of Sparta, zullen de prestaties van je elektrische fiets na een aantal jaren gebruik afnemen. Dat merk je doordat je met een volle accu minder ver komt. Dat is op te lossen met een nieuwe accu of door een Flowbike accu revisie te laten uitvoeren.


Het risico van een nieuwe accu

Als je een nieuwe accu koopt voor je elektrische fiets neem je een behoorlijk risico. De belangrijkste vraag is hoe nieuw zo’n accu is. Het is immers best mogelijk dat zo’n nieuwe accu al een aantal jaren in een magazijn ligt. Al die tijd is de accu niet opgeladen, en dat gaat ten koste van de kwaliteit. Als je een nieuwe accu wil kopen voor je elektrische fiets is het goed om naar de productiedatum van de accu te kijken. Een veel goedkopere en betere oplossing is een Flowbike accu revisie.


Het resultaat van een Flowbike accu revisie

Bij een Flowbike accu revisie krijg je in feite een geheel nieuwe accu. De versleten onderdelen, waaronder de oude oplaadbare cellen, worden vervangen door nieuwe exemplaren. De componenten die nog goed werken worden hergebruikt. Daarbij moet je denken aan de behuizing, het batterij management systeem en de oplader. Eventuele beschadigingen aan de accubehuizing worden hersteld. Dat wil zeggen dat een kapotte printplaat, lampje, schakelaar, en connectoren vernieuwd worden voordat de nieuwe oplaadbare cellen worden geplaatst. Als je accu na een Flowbike revisie weer in elkaar is gezet heb je dus weer de beschikking over een fietsaccu in topconditie.


Veiligheid bij een Flowbike accu revisie

Een accupack wordt bij het opladen erg warm. Daar is bij het ontwerp van een fietsaccu rekening mee gehouden. Er is voldoende koeling aanwezig om te voorkomen dat de accu in brand vliegt. Bij een Flowbike accu revisie wordt aan de brandveiligheid veel aandacht besteed. Het weer in elkaar zetten van een accu is een nauwkeurig klusje, dat alleen door professionele monteurs goed kan worden uitgevoerd. Haal dus nooit zelf een accu van een elektrische fiets uit elkaar. Dat kan leiden tot ernstige ongelukken.


Garantie op een Flowbike accu revisie

Om aan te geven hoe groot het vertrouwen van KWS Seuren Fietsaccu’s is in de kwaliteit van een Flowbike accu revisie, wordt er maar liefst twee jaar garantie op de accu gegeven. Als er in die periode defecten ontstaan worden die gratis gerepareerd. Uiteraard moet je je accu wel goed onderhouden. Hij mag niet nat worden en je mag hem niet opladen bij temperaturen onder nul. Je moet er bovendien voor zorgen dat de accu niet te ver kan ontladen. Dat doe je door hem elke maand op te laden, ook als je de elektrische fiets niet gebruikt.