Facebook Pixel

Fischer

Fischer accu reviseren: Wat houdt dit precies in?

Als na verloop van jaren je Fischer fietsaccu zwakker en zwakker wordt is het tijd om over een fietsaccu revisie na te denken. Vaak is de fiets, de elektronica en de accubehuizing nog in een uitstekende staat. De Fischer Accu revisie is veel voordeliger dan een nieuwe fietsaccu of E-bike, en biedt bovendien het voordeel dat je de accucapaciteit kunt laten vergroten. Grotere accucapaciteit betekent meer fietskilometers op een lading. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
  1. Fischer e-Faltrad FR 18 Revisie
    Rating:
    0%
    Vanaf € 400,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina

Fischer accu revisie

Met een Fischer accu revisie kun je de actieradius van deze allround elektrische Duitse vouwfiets flink vergroten. Dat is een interessante optie als je de fiets al een aantal jaren hebt en als de accu begint te verslijten. Net als de vouwfietsen van Dahon en Ecotraveller kun je de Fischer vouwfiets het hele jaar door gebruiken. In opgevouwen toestand is hij gemakkelijk mee te nemen in het openbaar vervoer. Eenmaal op je bestemming is hij geschikt om er vele tientallen kilometers mee rond te toeren, zonder dat het nodig is om de accu bij te laden.


Waarom kies je voor een Fischer accu revisie?

Er zijn diverse redenen waarom je voor een Fischer accu revisie zou  kiezen. Als je fietsaccu steeds zwakker wordt is de revisie in alle gevallen veel goedkoper en minstens net zo goed. Gebruik je je elektrsche fiets voor woon-werkverkeer en blijkt dat de accucapaciteit te gering is om de hele afstand af te leggen kun je met de accu revisie de actieradius van je fiets vergroten. Bij een Fischer accu revisie kun je meer capaciteit in je accu laten zetten dan er in zat, tot maximaal het dubbele. Dat is niet schadelijk voor de motor. Je kunt er ook niet harder door fietsen, maar wel een stuk verder.


Is een nieuwe accu beter dan een Fischer accu revisie?

Alternatief voor een fiets accu revisie is het vernieuwen van je fietsaccu door een nieuwe fietsaccu te kopen. Eigenlijk is dat zonde, want dan betaal je ook voor een nieuw batterij management systeem, dat onderdeel uitmaakt van je fiets accu. Bij een nieuwe accu wordt niet gecontroleerd of de accu wel goed werkt in jouw fiets. Een nieuwe accu is ook bijna twee keer zo duur als een Fischer accu revisie. Als de behuizing van je accu nog in goede staat is,  kun je dus beter kiezen voor een Fischer accu revisie. Daar krijg je zelfs twee jaar garantie op.


Reparatie bij een defecte Fischer accu revisie

Zelfs als je accu niet meer werkt zal de Fischer accu revisie je accu weer in nieuwstaat brengen. Bij KWS Seuren Fietsaccu’s kunnen de volgende reparaties worden uitgevoerd: reparaties aan de laadpoort en de laadconnector, het vervangen van schakelaars en lampjes op de behuizing van de accu, het vervangen van losse onderdelen in de accu , zoals de printplaat van het batterij management systeem en vervanging van delen van de behuizing.


De accu in de winter bewaren

Na een Fischer accu revisie wil je uiteraard graag dat je accu in een goede conditie blijft. Dat doe je door de accu vooral goed te verzorgen als je niet met je elektrische fiets op pad gaat, zoals in de winter. Leg de accu het liefst op een plek neer waar het niet te koud is. Voordat je hem weg legt moet hij tot minimaal 50 procent worden opgeladen. Daarna is het noodzakelijk om de accu minimaal elke elke maand opnieuw op laden tot minimaal 50 procent. Je mag de accu niet continu aan de oplader laten hangen.