Facebook Pixel

E.move

E-Move accu reviseren: Wat houdt dit precies in?

Fiets, fietselektronica en fietsaccubehuizing zijn vaak nog in een uitstekende conditie als de accu prestatieverlies gaat vertonen. Een normale slijtage is vaak de oorzaak van de mindere prestaties en kan met een E-Move accurevisie opgelost worden. Als je weet wat een nieuwe fietsaccu kost zal de prijs van de accurevisie een grote meevaller zijn. extra argumenten om voor de accurevisie te gaan zijn de duurzaamheid en de mogelijkheid om de actieradius van je fiets te vergroten met een hogere accucapaciteit. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
 1. E.move 36V
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 2. E.move accu 171541 36V Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina

E.move accu revisie

Met een E.move accu revisie kan de accu van de oudere modellen elektrische fietsen van dit Belgische merk weer in nieuwstaat gebracht worden. Dat is handig, want deze fietsen worden al een flink aantal jaren geproduceerd, net als sommige modellen van Sparta en Giant. Niet voor alle modellen is nog een nieuwe accu verkrijgbaar. Een E.move accu revisie is een betaalbare optie, die minstens net zoveel kwaliteit biedt als een nieuwe accu. Als je een oude E.move elektrische fiets hebt met een slechte accu kun je daar na een E.move accu revisie weer jarenlang plezier van hebben.


De actieradius na een E.move accu revisie

In het algemeen kun je zeggen dat de actieradius na een E.move accu revisie hersteld wordt naar het niveau van toen je de fiets kocht. Maar het begrip actieradius is niet voor iedereen hetzelfde. Want de actieradius hangt af van meerdere factoren. Rijd je vaak rond in een heuvelachtig gebied. Woon je in een regio waar het hard waait? Ben je zelf erg zwaar? Gebruik je de maximale trapondersteuning vaak? Als het antwoord op één van deze vragen ‘ja‘ is, zal de actieradius van jouw fiets kleiner zijn dan de opgave van de fabrikant. Met een E.move accu revisie kun je daar iets aan doen.


Wat is een accu revisie?

Bij een accu revisie door kws seuren wordt de accu van je elektrische fiets open gemaakt. Alle versleten elektrisch oplaadbare cellen worden verwijderd en vervangen door nieuwe oplaadbare elektrische cellen. Daarna wordt gecontroleerd of het batterij management systeem, dat in de fietsaccu is ingebouwd met de nieuwe cellen goed kan samenwerken. Tenslotte wordt getest of de oplader nog intact is. Je krijgt bij een E.move accu revisie dus een nieuw accupakket in de oude behuizing, en er wordt goed gecontroleerd of alles naar behoren werkt.


Met een E.move accu revisie de actieradius opwaarderen

Het leuke van een E.move accu revisie is, dat je meer energie in je accu kunt stoppen dan er in paste toen je de E-bike kocht. Dat komt doordat de nieuwe oplaadbare cellen die worden gebruikt van het nieuwste type zijn. Deze li-ion-cellen kunnen veel meer energie opslaan dan de oude. Daardoor heb je de mogelijkheid om cellen met extra capaciteit voor je accupack te kopen. Zelfs als de accu extra wordt belast doordat je de elektrische fiets altijd in zware omstandigheden gebruikt, zal de actieradius flink stijgen. Na een E.move accu revisie kun je dus aanzienlijk verder rijden met een volle acculading dan daarvoor.


Na een accu revisie langer plezier van je accu

De moderne oplaadbare cellen die bij een E.move accu revisie in je accu worden geplaatst zijn minimaal in staat om 500 keer een oplaad- en ontladingscyclus te doorlopen. Door de accu op een juiste manier te gebruiken kan dat aantal aanzienlijk worden vergroot. Als je de accu af en toe een uurtje aan de oplader hangt en niet verder oplaadt dan tot 80 procent gaat hij veel langer mee. Dan kan de accu tot wel 2000 keren worden opgeladen. Het helpt ook enorm als je de accu alleen bij kamertemperaturen oplaadt en niet bij vorst.