Facebook Pixel

Dahon

Dahon accu reviseren: Wat houdt dit precies in?

Zonde is het als er gedacht wordt aan een nieuwe fietsaccu of zelfs een nieuwe fiets, als de fietsaccu prestaties door slijtage afnemen. Het is ook niet nodig, de Dahon fiets accurevisie is een hele goede, maar ook voordelige en duurzame mogeijkheid. Na enkele jaren van gebruik zal de fietsaccu ten gevolge van normale slijtage steeds minder gaan presteren. Bij de Dahon accu revisie bestaat tevens de mogelijkheid om de accucapaciteit te verhogen, in veel gevallen is het mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
 1. TranzX 36V BL-07 Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 2. TranzX 36V BL-17 Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina

Dahon accu revisie

Als de actieradius van jouw elektrische Dahon vouwfiets steeds kleiner wordt, is het tijd voor een Dahon accu revisie. Bij zo’n revisie krijg je nieuwe oplaadbare cellen in je fietsaccu. Als je wil kun je de capaciteit van de accu uitbreiden, tot wel ruim twee keer de originele waarde. Dat betekent dat je na een Dahon accu revisie dubbel zo ver kunt fietsen op één acculading. Het extra vermogen kan worden toegevoegd omdat de nieuwe oplaadbare cellen kleiner zijn dan de originele. Extra capaciteit in de accu is niet schadelijk voor de motor van je E-bike.


Telkens opladen is lastig

Een elektrische Dahon vouwfiets is ideaal om mee te nemen in het openbaar vervoer. Op je plaats van bestemming kun je een flinke fietstocht maken en de omgeving leren kennen. Als je elektrische fiets wat ouder wordt, zal de afstand die je met een volle accu kunt rijden minder groot worden. Dat komt doordat de capaciteit van de accu afneemt. Dat is een normaal proces, dat bij alle elektrische fietsen optreedt, dus ook bij E-bikes van Koga, Stella en Sparta. Je kunt dan een nieuwe accu kopen, bij  maar het is goedkoper en duurzamer om een Dahon accu revisie uit te laten voeren.


Waarom kiezen voor een Dahon accu revisie?

Het nadeel van een Dahon accu revisie is dat je de accu moet opsturen en dat je hem tien dagen kwijt bent. Als je een nieuwe accu koopt kun je meteen weer fietsen. Maar het voordeel van een Dahon accu revisie is dat dit ongeveer 40 procent goedkoper is dan een nieuwe accu en dat meteen het hele elektrische systeem van je fiets wordt gecontroleerd. Als er een probleem is met het batterij management systeem of met de oplader wordt dat ontdekt en gerepareerd. Na een Dahon accu revisie heb je dus de zekerheid dat je elektrische fiets weer optimaal in orde is.


Waarom de capaciteit vergroten bij een Dahon accu revisie?

Een optie waar veel mensen gebruik van maken bij een accu revisie, is het opwaarderen van de capaciteit van de accu. Dat zorgt voor een grotere flexibiliteit bij het fietsen, want dan is het nog minder vaak nodig om de accu tussentijds op te laden. Door een krachtiger accu kun je namelijk met één acculading veel verder fietsen. Het opwaarderen van de capaciteit bij een Dahon accu revisie heeft niet als effect dat je sneller kunt fietsen. De motor is even krachtig als voorheen, hij geeft alleen langer trapondersteuning.


Aandachtspunten na een Dahon accu revisie

Als eigenaar van een kws seuren gereviseerde Dahon accu kun je de levensduur van je accu aanzienlijk verlengen. Zorg er ten eerste voor dat de fietsaccu goed beschermd is tegen vocht. Bij een hevige regenbui mag er geen water in de accu komen. Laadt de accu het liefst op bij kamertemperatuur. Opladen bij temperaturen onder het nulpunt is funest voor de accu. Dan gaat hij heel snel kapot. Zorg er ook voor dat de accu eens per maand geladen wordt, ook als je de elektrische fiets een tijdlang niet gebruikt.