Facebook Pixel

Cumberland

Cumberland accu reviseren: Wat houdt dit precies in?

De Cumberland accu revisie is de remedie bij optredend prestatieverlies na jaren van gebruik. Als je bemerkt dat de fietsaccu begint te verslijten zie je vaak dat de accubehuizing en de fietselektronica nog in een heel goede toestand verkeren. Bijkomend voordeel is dat de Cumberland accu revisie veel voordeliger is als een nieuwe fietsaccu. Ook duurzaamheid krijgt aandacht tijdens de accurevisie, en biedt ook nog de mogelijkheid van een capacitaietsverhoging. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
 1. GEOBY 24v accu Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 275,00
 2. Kemp Starley accu LIFEPO4 36V
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina

Cumberland accu revisie

Na een Cumberland accu revisie krijg je van je gerviseerde fietsaccu een extra zetje in de rug. De nieuwe elektrische cellen in je accu zorgen voor extra vermogen en meer flexibiliteit bij het opladen van je fiets. Cumberland produceert al een aantal jaren diverse modellen fietsen. Die worden gekenmerkt door een goede prijs – kwaliteit verhouding. Ze zijn daarom behoorlijk populair. Als de accu wat ouder wordt, neemt het vermogen langzaam af, net zoals bij E-bikes van Stella en Amslod. Je kunt dan kiezen voor een nieuwe accu of voor een Cumberland accu revisie.


Een nieuwe accu of een Cumberland accu revisie?

Om er zeker van te zijn dat je Cumberland elektrische fiets na een accuwissel weer uitstekend presteert, is het slimmer om een Cumberland accu revisie te laten uitvoeren dan een nieuwe accu te kopen. Ook bij een accu revisie krijg je nieuwe oplaadbare cellen in je accu, maar die zitten in de oude behuizing. Als dat kan wordt het bestaande batterij management systeem hergebruikt. Het voordeel van een Cumberland accu revisie is dat er een controle van alle elektrische componenten wordt uitgevoerd. Als een nieuwe accu na de bezorging niet werkt, moet je zelf op zoek naar een reparateur.


Wat is een Cumberland accu revisie?

Bij een Cumberland accu revisie moet je de fietsaccu, de oplader en eventuele andere elektrische accessoires opsturen naar KWS Seuren Fietsaccu’s. Eerst wordt gecontroleerd of er mankementen in het elektrisch systeem zitten. Als dat zo is worden die gerepareerd en daarna worden de oude oplaadbare cellen in het accupack vervangen, indien nodig, door nieuwe. Dat is een precies klusje, waar speciale apparatuur voor nodig is. Een accu wordt bij het opladen enorm heet. Als de fietsaccu verkeerd in elkaar gezet wordt kan er zelfs brand ontstaan.


De accu retour na een Cumberland accu revisie

Nadat de oplaadbare cellen zijn vervangen vindt er een controle plaats van de werking van het elektrische systeem. De accu met de nieuwe cellen wordt een keer volledig opgeladen met de originele oplader en vervolgens volledig ontladen. Als dat goed verloopt, is de accu in orde en wordt hij verstuurd. Je kunt hem meteen in de fiets zetten en opladen. Aanbevolen wordt om een gereviseerde accu de eerste paar keren volledig op te laden en volledig te ontladen. Daarna is het het beste om hem bij het dagelijks gebruik af en toe bij te laden tot ongeveer 85 procent.


Reset na een Cumberland accu revisie

In vrijwel alle gevallen zal de computer in je fiets na een Cumberland accu revisie niet meer correct aangeven wat het resterende aantal kilometers is. Dat is te herstellen door de accu volledig op te laden en de fietscomputer vervolgens te resetten. Meteen daarna moet de accu weer aan de oplader worden gehangen. Pas als de computer opnieuw aangeeft dat de accu vol is kun je gaan fietsen. De computer zal nu een betere inschatting maken van de resterende afstand. Het kan nodig zijn om het resetten van de fietscomputer nog een paar keer te herhalen.