Facebook Pixel

Crystalyte

Crystalyte accu reviseren: Wat houdt dit precies in?

Is de fietselektronica en je accubehuizing nog in een goede staat dan is de Crystalyte fietsaccu revisie de duurzaamste en voordeligste optie om prestatieverlies van je fietsaccu op te lossen. Na jaren van gebruik is prestatieverlies een teken van gebruiklijke slijtage. Voordeel is dat je nu de gewenste actieradius van je elektrische fiets ook nog kan aanpassen. Bij de fietsaccurevisie heb je namelijk de mogelijkheid om de accucapaciteit te verhogen, soms zelfs te verdubbelen. zo kun je toekomstig veel verder fietsen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

per pagina
 1. V-fiets 36V BAHCA1
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 2. Popal E-volution 36V accu revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 3. Crystalyte BAHCA1-13169 36v Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 4. Bidon accu 36V Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 5. Crystalyte Accu Adventure Box 36V Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 6. Crystalyte Accu Adventure Rack 36V 10Ah/17Ah Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

per pagina

Crystalyte accu revisie

Met een Crystalyte accu revisie kun je je fiets een krachtige impuls geven. Je zult merken dat je de accu veel minder vaak hoeft op te laden. De bekendste producten van Crystalyte zijn de ombouwsets. Daarmee kun je een gewone fiets ombouwen naar een elektrische fiets. Dan geniet je van hetzelfde zetje in de rug als iedereen die een E-bike koopt van Sparta, Giant of Amslod. Ook de actieradius van een omgebouwde fiets zal echter op den duur afnemen. Dan is een Crystalyte accu revisie een goede optie om je fiets weer zijn oorspronkelijke vermogen terug te geven.


Wat houdt een Crystalyte accu revisie in?

Het accupakket dat je bij de ombouwset kreeg bestaat uit een aantal oplaadbare cellen. Die zitten verpakt in het accupakket en zijn normaliter niet toegankelijk. Dat is voor je eigen veiligheid. Want bij het opladen kan een accu erg heet worden. Als de accu wordt opengemaakt en verkeerd in elkaar  gezet wordt, kan er zomaar brand ontstaan. Bij een Crystalyte accu revisie door KWS Seuren wordt de fietsaccu geopend, de oplaadbare cellen worden vervangen, en de accu wordt daarna weer deskundig afgesloten. Tenslotte wordt goed gecontroleerd of de accu weer naar behoren werkt, en veilig gebruikt kan worden.


Vermogen opwaarderen bij een Crystalyte accu revisie

Doordat de techniek rond oplaadbare cellen in de afgelopen jaren enorm vooruit is gegaan, kan er in cellen met dezelfde afmetingen als vroeger, meer energie worden opgeslagen. Door een Crystalyte accu revisie kun je nu dus ook de capaciteit van je accu verhogen. Dat doe je op de site van KWS Seuren als je de accu revisie bestelt. Eerst zoek je het correcte type accu op, en daarna kies je de gewenste capaciteit. Je hoeft niet bang te zijn dat de motor van je fiets daardoor beschadigt. Met extra capaciteit kun je alleen verder fietsen, niet harder.


Onderhoud na een Crystalyte accu revisie

Als je de gereviseerde accu weer thuisgestuurd krijgt, zal je merken dat je fiets weer net zo goed rijdt als toen je hem net had omgebouwd naar elektrisch. Een accu heeft na een Crystalyte accu revisie weinig speciaal onderhoud nodig. Je moet hem alleen beschermen tegen vocht. Echt schadelijk is het als je de accu oplaadt bij temperaturen onder nul. Dan komt er vocht in de fietsaccu. Er zal dan in korte tijd roestschade optreden, met alle gevolgen van dien. Als er toch vocht in het accupack is gekomen kun je dat proberen binnenshuis te laten drogen, echter niet bij de kachel of verwarming drogen.


Diepteontlading voorkomen

Veel accu's van elektrische fietsen gaan voortijdig kapot door diepteontlading. Dat gebeurt als een accu lange tijd niet wordt opgeladen. De spanning in de cellen wordt dan zo laag, dat het batterij management systeem de accu niet meer kan opladen. Dan moet je je accu opsturen naar KWS Seuren voor reparatie. Maar je kunt beter voorkomen dat die situatie ontstaat. Zorg er daarom voor dat je accu na een Crystalyte accu revisie elke maand voor minstens 50% wordt opgeladen. Dat moet je ook doen in de winter, als je de elektrische fiets niet gebruikt. Opladen moet dan bij kamertemperatuur gebeuren.