Facebook Pixel

Bulls

Bulls accu reviseren: Wat houdt dit precies in?

Tijdens een Bulls fietsaccu revisie worden de ingebouwde accucellen vervangen door nieuwe cellen van de nieuwste generatie. Als je na jaren van gebruik een zwakte in d prestaties van je fietsaccu bespeurt is dit vaak het signaal dat de fietsaccu versleten raakt. Vaak zijn accubehuizing en elektronica nog in een uitstekende staat, en is het eigenlijk zonde om een nieuwe fiets of accu te gaan kopen. De Bulls acuu revisie is naast duurzamer ook flink voordeliger dan een nieuwe fietsaccu. Extra voordeel wordt geboden door de mogelijkheid zelf de nieuwe fietsaccu capaciteit te kiezen. Zo heb je zelf invloed op de actieradius van je elektrische fiets. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina
 1. Bulls Green Mover accu revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 425,00
 2. BROSE / GO SWISSDRIVE 36v accu Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 3. Bosch Fietsaccu Active / Performance 17Ah (624Wh) Nieuw
  Rating:
  0%
  € 749,00
 4. Bosch Fietsaccu Active / Performance 21Ah (745Wh) Nieuw
  Rating:
  0%
  € 899,00
 5. Bosch Powerpack 300/400/500 Frame Accu Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 6. Impulse accu 36V (Gazelle, Kalkhoff, Raleigh) Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 7. Bulls Green Mover accu 36V Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 8. Bulls Greenmover E45 accu 36V Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

8 producten

per pagina

Bulls accu revisie

Als sportieve fietser zal je merken dat je met je elektrische fiets na een Bulls accu revisie veel meer kilometers kunt rijden op een volle acculading. De elektrische fietsen van Bulls staan er om bekend dat ze, net als die van Koga en Trek, vooral gekocht worden door sportievelingen. De fietsen zijn erg licht uitgevoerd en bedoeld voor het afleggen van grotere afstanden. Ze hebben doorgaans veel versnellingen en een middenmotor. Op die manier kun je voor jezelf de meest comfortabele instelling zoeken. Als na jaren gebruik de actieradius afneemt wordt het tijd om actie te ondernemen.


Alternatieven voor een Bulls accu revisie

Wie niet meer tevreden is over de prestaties van zijn elektrische fiets gaat op zoek naar mogelijkheden om daar wat aan te doen. De meest rigoureuze beslissing is om je fiets te verkopen en een nieuwe aan te schaffen. Elektrische fietsen in de kwaliteit van Bulls zijn behoorlijk prijzig, je kunt er ook voor kiezen om alleen een nieuwe accu te kopen. Dat is een stuk goedkoper maar blijft een beetje riskant. Want als er en andere reden is waarom de actieradius terug loopt, helpt een nieuwe accu niet. Je kunt je geld dus beter besteden aan een veel voordeligere Bulls accu revisie bij KWS Seuren.


Een Bulls accu revisie zonder risico

Aan het begin van een accu revisie worden alle kritische punten van de elektrische installatie van je fiets gecontroleerd. Als de elektrische installatie waarmee het opladen en ontladen worden geregeld kapot zijn, wordt dat gerepareerd of vervangen. Een oplader wordt meestal door een nieuwe vervangen.  Soms blijkt na het verhelpen van deze problemen dat een fietsaccu revisie niet meer noodzakelijk is. Hoe dan ook; na een Bulls accu revisie doet je elektrische fiets het gegarandeerd weer net zo goed als toen hij nieuw was.


Zelf een Bulls accu revisie uitvoeren?

Zelfs als je een handige doe-het-zelver bent is het niet mogelijk om een Bulls accu revisie uit te voeren. Voor het doormeten van het batterij management systeem en voor het controleren van de oplader is gespecialiseerde apparatuur nodig. Bovendien is het vervangen van de oplaadbare cellen door nieuwe moderne exemplaren niet eenvoudig. Als je dat op de verkeerde manier doet, kan een Bulls accu revisie zelfs tot onveilige situaties leiden. Want de temperaturen bij het opladen van de accu kunnen dan zo hoog oplopen dat er brand ontstaat. Laat het reviseren van een fietsaccu dus altijd over aan professionals.


Het eerste gebruik na een Bulls accu revisie

Het wordt aangeraden om de accu van je elektrische fiets na een Bulls accu revisie de eerste vijf keren helemaal op te laden en helemaal leeg te fietsen. Dat betekent dat je moet doorfietsen totdat de trapondersteuning helemaal wegvalt. Dus niet stoppen als het display op de fiets aangeeft dat de accu leeg is, want dat is nog ingeregeld op de situatie van vóór de accu revisie. Door de fiets de eerste keren volledig op te laden en te ontladen zal het display weer betrouwbare informatie geven.