Facebook Pixel

Bosch

Bosch fietsaccu

De Bosch fietsaccu is tegenwoordig een van de meest verkochte fietsaccu's. Bosch is intussen een stevige speler op de markt die zijn best doet om de gehele E-Bike markt te bedienen. Bosch produceert zelf geen E-Bikes maar beperkt zich tot de elektrische aandrijfsystemen van E-Bikes. Hierbij maken ze geen onderscheid of het nu gaat om de elektrische motor, de E-Bike accu of het display. Bosch E-Bike System speelt hier heel handig op in, en luistert goed naar de wensen van de klant. Bosch biedt intussen systemen aan voor de recreatieve fietser, de sportieve fietser, en de transporterende fietser. De Cargo Line voor de bakfietsen is hier een mooi voorbeeld van.

Bosch powerpack accu reviseren: Wat houdt dit precies in?

Na jaren van gebruik zal de capaciteit van het Bosch Powerpack afnemen. De accu neemt minder energie op, en heeft meer en meer moeite om energie af te geven. Als dit optreed zijn behuizing en elektronica vaak nog in een zeer goede conditie. Eigenlijk doodzonde om alle goede delen weg te gooien en een nieuwe accu aan te schaffen. Veel goedkoper is het om je fietsaccu te laten reviseren. Een E-Bike accu revisie biedt allen maar voordelen. Doordat alleen de defecte of versleten delen worden aangepakt, wordt het milieu gespaard, net als uw portemonnee. Bij een revisie bestaat zonder meer ook de mogelijkheid om meteen de capaciteit van de accu te verhogen. Zo bepaalt uzelf uw actieradius, want meer capaciteit vertaalt zich in meer fietsbare kilometers. In sommige gevallen is de reikwijdte zelfs te verdubbelen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 13-24 van 28

per pagina
 1. Bosch Fietsaccu Powerpack 300 Bagage Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 375,00
 2. Bosch Fietsaccu Powerpack 400 Bagage Revisie
  Vanaf € 375,00
 3. Bosch Fietsaccu Powerpack 500 Bagage Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 375,00
 4. Bosch Powertube fietsaccu Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 5. Bosch Powerpack 300/400/500 Frame Accu Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 375,00
 6. Bosch Powerpack 300/400/500 36V 2A lader
  Rating:
  0%
  € 95,00
 7. Bosch Powerpack 300/400/500 36V 4A lader
  Rating:
  0%
  € 120,00
 8. Bosch Accu Snellader 6A
  Rating:
  0%
  € 145,00
 9. Bosch Charger adapter
  Rating:
  0%
  € 30,00
 10. Bosch acculader Active/Performance adapter
  Rating:
  0%
  € 30,00
 11. Bosch Powerpack 400/500 Frame Accu Nieuw
  Rating:
  0%
  Vanaf € 650,00
 12. Bosch powerpack 500
  Rating:
  0%
  € 640,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 13-24 van 28

per pagina

Bosch Powerpack accu revisie

Duizenden kilometers extra fietsplezier zijn het gevolg van een KWS Seuren Bosch Powerpack accu revisie. Veel merken elektrische fietsen maken gebruik van de motoren van Bosch. De accu van de fiets is dan ook vaak van Bosch in de vorm van een Bosch Powerpack. Na vele jaren van intensief gebruik kunnen deze accu’s langzamerhand op raken. Met een Bosch accu revisie is het mogelijk om de conditie van de accu te herstellen. Na een revisie blijkt vaak dat de prestaties die van een nieuwe accu overtreffen. Een volle accu brengt je verder dan ooit tevoren.


Een nieuwe accu of een Bosch Powerpack 400 accu revisie

Het klinkt misschien raar, maar met een nieuwe Bosch Powerpack 400 accu heb je een grotere kans op problemen dan met een gereviseerde Bosch Powerpack 400. Dat komt doordat het hele elektrische circuit van een elektrische fiets bij een Bosch Powerpack accu 400 revisie wordt nagekeken. Als er nog een ander probleem is dan een versleten accu, dan wordt dat meteen gerepareerd. Als je een nieuwe accu koopt wordt die bij je thuis afgeleverd en vindt er geen verdere inspectie van de elektrische fiets plaats. Verborgen mankementen blijven dus aanwezig, waardoor je nieuwe accu in afzienbare tijd weer stuk zou kunnen gaan, weg fietsplezier.


Bosch powerpack 400 levensduur

De levensduur van een Bosch Powerpack accu is allereerst heel erg afhankelijk van het gebruik. In de loop van jaren neemt de capaciteit van een accu af. In onze praktijk hebben we het meegemaakt dat Bosch accu's al na 4 jaar versleten waren. Gelukkig zien we met grote regelmaat ook Bosch accu’s die pas na 8 jaar trouwe dienst, aan een revisie toe zijn. Sporadisch komt het voor dat een Bosch accu kort na afloop van de garantie de geest geeft, meestal kunnen wij dan volstaan met een kleine reparatie.


Bosch active line en Bosch performance line

Bosch heeft verschillende aandrijfsystemen ontwikkeld die toegepast kunnen worden op diverse fietsen. Bosch heeft hier zelf een onderscheid gemaakt tussen de “normale” recreatieve fietsen en sportieve fietsen. Beide aandrijfsystemen zijn specifiek aangepast op het gebruiksdoel van de fietsen. De accu's zijn echter uitwisselbaar, de accu van de Bosch Performance Line past net zo goed op de Bosch Active Line. Ook heeft Bosch nu een speciale Cargo Line. Deze is bedoeld voor de wat zwaardere bakfietsen.


Modernste materialen bij een Bosch Powerpack 500 accu revisie

Bij een Bosch Powerpack 500 accu revisie worden de oplaadbare cellen in je accupack vervangen door de modernste accucellen die op dit moment te verkrijgen zijn. Deze nieuwe cellen hebben geen last van capaciteitsverlies vanwege geheugenwerking. Je hoeft er ook niet zo voorzichtig mee om te springen als met de originele accu. Bij nieuwe oplaadbare li-ion cellen is het niet langer nodig om de accu altijd volledig op te laden. Je mag zo’n accu best af en toe even een half uurtje aan de lader hangen om hem bij te laden. Dat gaat niet ten koste van de capaciteit.


Bosch accu fiets. Zorg goed voor je accu

Als je Bosch accu na een Bosch accu revisie, of aankoop van een nieuwe weer in topconditie verkeert moet je hem goed onderhouden. Dat is niet zo heel ingewikkeld. Het belangrijkste is dat je het accupack beschermt tegen water tijdens extreme regenbuien. Een accu kan er heel slecht tegen als je hem bij lage temperaturen oplaadt, het beste laadt je hem op bij kamertemperatuur nadat de fietsaccu rustig heeft kunnen acclimatiseren. Voor alle zekerheid kun je een accupack het beste elke maand een keer op- of bijladen bij kamertemperatuur. Ook als je de fiets totaal niet gebruikt, is dat essentieel. Daarmee wordt voorkomen dat de cellen ten prooi vallen aan een diepteontlading. Dan blijft er zo weinig spanning over dat de accu schade oploopt.

.

Twee jaar garantie op een Bosch Powerpack accu revisie

Bij KWS Seuren Fietsaccu’s wordt op een accu revisie van Bosch Powerpack 400, Halfords, Sachs, Gazelle en alle andere accupacks twee jaar garantie gegeven. Als er binnen die twee jaar problemen ontstaan aan het elektrische systeem van je E-bike zullen de monteurs van KWS Seuren dat onderzoeken. Zij hebben zoveel ervaring dat ze het probleem vrijwel altijd kunnen oplossen. Als het gaat om een probleem dat niet te maken heeft met de Bosch Powerpack 500 accu revisie, kan dat ook worden verholpen. Het valt dan alleen niet onder garantie.


Bosch accu fiets opladen

Het opladen gaat door middel van de Bosch fiets accu oplader. Dit gaat alleen met een originele oplader van Bosch. De laders zijn leverbaar in een 2A compacte lader, normale 4A lader en een 6A snellader. De accu's zijn allemaal te laden door middel van een normaal 230V stopcontact zoals iedereen deze kent in huis.


Bosch fietsaccu laadt niet op

Het komt wel eens voor dat de Bosch accu niet meer laadt. Dit kan veroorzaakt worden door een onbalans in de cellen. Maar ook een defect in de elektronica. In de meeste gevallen schakelt het Battery Managment System (BMS) de accu uit om verdere schade te voorkomen. Een aantal veelvoorkomende problemen met de Bosch accu zijn onder andere, waterschade op de BMS (Printplaat). Roestvorming op de accucellen van Bosch, door condens of waterschade. Onbalans in de cellen door verouderde cellen of minder kwaliteit. En bijvoorbeeld een storing in het Battery Management System.


BMS/Elektronica defect van uw Bosch e-bike accu

Het BMS van de Bosch Powerpack fietsaccu staat er om bekend dat deze regelmatig stuk gaat. De accu geeft dan een error code of doet helemaal niets meer. Een van deze error codes is de code 602, 605, 606, 610 of 640. Wanneer dit het geval is kunnen wij het BMS vervangen door een origineel Bosch “Battery Management Systeem” . Vaak is een revisie dan niet eens nodig. Wij controleren dit “Battery Management System” altijd bij ontvangst van uw accu en nemen contact met u op voor de mogelijkheden. Wij denken met u mee!

Bosch_Test_KWS_Seuren