Facebook Pixel

BionX

BionX accu reviseren: Wat houdt dit precies in?

De BionX accu zal na jaren van gebruik op een gegeven ogenblik minder gaan presteren. De fiets, elektronica en accubehuizing zijn dan vaak nog in een uitstekende conditie. De verminderde prestatie vraagt om een oplossing, de BionX accu revisie is een heel goede oplossing met een voordelige prijs. Naast de vriendelijke prijs zal ook opvallen dat er een keus is in de accucapaciteit. meer accucapaciteit betekent meer fietskilometers. De revisie is dan ook de gelegenheid om de actieradius opnieuw af te stemmen op uw wensen. Het is in veel gevallen mogelijk de accucapaciteit zelfs te verdubbelen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 29

Pagina
per pagina
 1. BionX 48V accu 3678-C12086064
  Rating:
  0%
  Vanaf € 425,00
 2. BionX DV 01-5560 48v accu
  Rating:
  0%
  Vanaf € 425,00
 3. BionX G2 houder set (voorwielmotor)
  Rating:
  0%
  € 115,00
 4. BionX G2 houder (lange kabel 180cm)
  Rating:
  0%
  € 115,00
 5. BionX 36V accu Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 335,00
 6. BionX DL E-Lycan accu revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 445,00
 7. BionX Gashendel G2 controller
  Rating:
  0%
  € 65,00
  Niet op voorraad
 8. BionX lader 41.5V 4 pins
  Rating:
  0%
  € 85,00
 9. Verlengkabel bionx
  Rating:
  0%
  € 65,00
 10. Remsensor bionx
  Rating:
  0%
  € 35,00
 11. Smart BionX 48V Type 016080
  Rating:
  0%
  Vanaf € 445,00
 12. BionX PL-250 LI-ION 26V accu Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 275,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 29

Pagina
per pagina

BionX accu revisie

Als je een Trek elektrische fiets hebt kun je de prestaties van je fiets flink upgraden met een BionX accu revisie. Uiteraard is een BionX accu revisie alleen nodig als de actieradius van je fiets drastisch omlaag gaat. De kans is groot dat dit komt doordat de cellen in het accupack uitgeput raken. Dat gebeurt als ze beschadigd zijn, of het maximum aantal laadcycli hebben doorlopen. Als je een BionX accu revisie laat uitvoeren, is dat een mooie gelegenheid om het vermogen van het accupack te vergroten. Daarmee kan de actieradius van de fiets worden verdubbeld.


BionX update: een BionX accu revisie kost 10 dagen

Voor een BionX accu revisie moet de accu plus alle bijbehorende accessoires worden opgestuurd naar KWS Seuren Fietsaccu’s. Dat kun je online regelen. Op de site ga je eerst naar BionX onder de categorie Fietsaccu Revisie. Daar vind je alle accu’s van BionX die kunnen worden gereviseerd. Selecteer het model accu in jouw elektrische fiets en geef daarna aan welk vermogen jouw accupack na de BionX accu revisie moet hebben. Je mag ook kiezen voor een hogere capaciteit dan er oorspronkelijk in zat. Rond de bestelling af en volg daarna de instructies die je per e-mail ontvangt. Je bent je accupack ongeveer tien dagen kwijt.


BionX accu probleem? Wat komt er kijken bij een accu revisie?

Een BionX accu revisie is een ingewikkelde operatie. Dat geldt niet alleen voor de accu’s van BionX, maar voor alle accu’s, waaronder die van Phylion, Peugeut, Gazelle, Bosch, etc. Eerst worden de oude accu, het power management systeem en de oplader geïnspecteerd. Als daar mankementen in zitten worden die gerepareerd. Daarna worden de oude cellen in het accupack vervangen door nieuwe van het modernste type li-ion. Vervolgens wordt de accu getest met het bijbehorende power management systeem en oplader. Als alles correct functioneert wordt het accupack teruggestuurd naar de eigenaar.


BionX display na een accu revisie

Een BionX display reset is niet nodig als de capaciteit verhoogd wordt. Dit word via de computer op een elektrische fiets ingesteld op de capaciteit van het accupack. Als je een BionX accu revisie laat uitvoeren, waarbij het vermogen van het accupack wordt gewijzigd zal deze softwarematig moeten worden aangepast. Dit wordt standaard gedaan bij KWS Seuren Fietsaccu’s. De monteurs zullen de noodzakelijke aanpassing voor jou in de fietscomputer zetten. Het enige wat je dan zelf nog een keer moet doen is de accu ongeveer 4 tot 6 keer leegfietsen. Dit om de Fiets batterij "in te laten rijden". Zie ook het resetten van uw BionX accu. Dit kunt u eenvoudig zelf.


Pas op voor diepteontlading

Eén van de grootste mankementen die bij een accupack kunnen optreden is diepteontlading. De accu wordt dan zo ver ontladen dat de cellen beschadigd kunnen raken. Dat gebeurt vaak in de winter als de elektrische fiets niet wordt gebruikt. Diepteontlading gaat ten koste van de levensduur. Bij sommige merken accu’s kan de accu niet meer met de originele oplader worden opgeladen. Als dat bij jou het geval is, is de accu misschien nog niet kapot. Je kunt hem opsturen naar KWS Seuren Fietsaccu’s. Daar wordt geprobeerd om het accupack met een speciale voeding voorzichtig op te laden. Bekijk onze fietsaccuwinkel voor alle mogelijkheden.