Facebook Pixel

Bikkel

Bikkel accu reviseren: Wat houdt dit precies in?

De Bikkel accu zal net als alle andere accu's na jaren van trouwe dienst slijtage vertonen en het bereik van je elektrische fiets zal steeds kleiner worden. Zeker als je fiets nog bijna als nieuw is en ook de accubehuizing nog in goede staat verkeerd is een Bikkel accu revisie de meest voordelige oplossing. Het prijsvoordeel ten opzichte van een nieuwe accu mag groot genoemd worden, toch doet de Bikkel accu revisie niet onder voor nieuw. Bij de accu revisie kiest u zelf de nieuwe capaciteit en bepaalt u daarmee de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
 1. Bikkel EN15194 36V
  Rating:
  0%
  Vanaf € 375,00
 2. Multicycle Accu Smart 24V Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 275,00
 3. Bikkel Ibee 25,2V 2010-2016 EN15194 Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 275,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina

Bikkel accu revisie

Een Bikkel accu revisie is een goedkope oplossing om de kwaliteit van je accu nieuw leven in te blazen. Bikkel Bikes verkoopt een flinke collectie elektrische fietsen en daar zit uiteraard een Bikkel accu in. Bij alle elektrische fietsen, dus ook van merken als Giant, Batavus, Trek en Stella, zal de kwaliteit van de accu na verloop van tijd afnemen. Elke accu heeft een maximum aantal laad- en ontlaadcycli. Zo’n accu kan worden hersteld met een Bikkel accu revisie.


Wat is een Bikkel accu revisie?

Bij een Bikkel accu revisie wordt de accu, de oplader en eventuele andere accessoires bij de accu opgestuurd naar KWS Seuren Fietsaccu’s. Daar werken specialisten, die bijna alle elektrische problemen met E-bikes kunnen oplossen. Een Bikkel accu revisie is daar één van. Zo’n revisie verloopt in een aantal stappen. Eerst wordt de werking van de accu, Battery Management System (BMS) en de oplader gecheckt. Daarna worden de oude elektrische cellen indien nodig vervangen door nieuwe. Na nog een uitgebreide controle en een volledige oplaad- en ontladingscyclus is de Bikkel accu revisie voltooid. Tenslotte wordt het gereviseerde accupack na een uitvoerige eindcontrole teruggestuurd naar de eigenaar.


Waarom moet de accu worden opgestuurd?

Een Bikkel accu revisie is, zoals de revisie van elk merk fietsaccu, een behoorlijk ingewikkeld proces. Daarvoor is speciale testapparatuur nodig. Die is aanwezig in de centrale werkplaats van KWS Seuren in Beugen, een klein plaatsje onder Nijmegen. In deze centrale werkplaats kunnen accu’s worden gereviseerd, maar ook is het mogelijk om de volledige elektrische installatie van je fiets te laten onderzoeken. Dat is nodig als een elektrische fiets onverklaarbare storingen heeft. De specialisten van KWS Seuren slagen er vrijwel altijd in om deze problemen in de werkplaats te lokaliseren en te repareren.


Twee jaar garantie op een Bikkel accu revisie

Een Bikkel accu revisie is een stuk goedkoper dan de aanschaf van een nieuwe fietsaccu. Een accu revisie is tot ongeveer 40 procent goedkoper dan een nieuwe accu. Er wordt twee jaar garantie gegeven. Met een accu revisie is het eindresultaat even goed en soms zelfs beter dan met een nieuwe accu. Want vooral bij oudere Bikkel accu's is het erg goed te merken dat de revisie een extra voordeel biedt; meer bereik, flexibeler laden. Bijvoorbeeld het telkens kort opladen van een nieuw accupack is niet schadelijk en zelfs aan te bevelen.


Advies bij een Bikkel accu revisie

KWS Seuren is van mening dat iedereen maximaal gebruik moet kunnen maken van een elektrische fiets. Het bedrijf geeft daarom op de site allerlei tips om de accu in een goede conditie te houden. Het is niet moeilijk om die op te volgen. Het belangrijkste is dat je je accupack beschermt tegen winterkou. Vooral opladen bij vorst is erg schadelijk. Als je zuinig bent en je elektrische fiets in de wintermaanden liever niet gebruikt, moet je niet vergeten om de accu elke maand een keer op te laden. Liefst bij kamertemperatuur.