Facebook Pixel

Azorbike

Azorbike accu reviseren: Wat houdt dit precies in?

Na verloop van jaren neemt de capaciteit van de Azorbike accu af. Dit terwijl de behuizing en elektronica nog in orde zijn. Het zou dan zonde zijn om een nieuwe fiets of accu te kopen. Voor een lager bedrag kunnen wij de Azorbike accu reviseren. Hierbij kiest u zelf de nieuwe capaciteit en bepaalt u zelf de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
 1. Azor lader 24V 3A XLR3 connector
  Rating:
  0%
  € 55,00
 2. Multicycle Accu Smart 24V Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 275,00
 3. Phylion RAP Tour 7 II Revisie
  Vanaf € 335,00
 4. Azor Bike Accu 24V Revisie
  Rating:
  0%
  Vanaf € 275,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina

Azorbike accu revisie

Een Azorbike accu revisie is zinvol als de accu van jouw stoere Azor fiets wat minder vermogen begint te krijgen. Want je fiets kan misschien nog wel tien jaar mee, maar na enkele jaren kan de accu wel een extra injectie gebruiken. Dat kan met een Azorbike accu revisie. Bij zo’n revisie worden de oplaadbare cellen in je accupack vervangen door nieuwe. Dat is duurzaam, want dan hoef je de behuizing en de elektronica van het accupack niet te vervangen. Een Azorbike accu revisie is bovendien goedkoper dan de aanschaf van een nieuwe accu.


Azorbike accu revisie is geen klus voor doe-het-zelvers

Een Azorbike accu revisie is, net zoals de accu revisie van de producten van de Stella, Babboe of Giant fietsen, een behoorlijk ingewikkelde klus. Het wordt beslist afgeraden om het accupack zelf uit elkaar te halen als je actieradius kleiner wordt. Grote kans dat het niet lukt om de accu weer op de juiste manier in elkaar te zetten. Kleine foutjes kunnen grote gevolgen hebben, tijdens het laden ontstaat veel warmte. Kan deze warmte onvoldoende afgevoerd worden kan hierdoor brand ontstaan. Een Azorbike accu revisie is echt een klus voor professionals, zoals de vakmensen van KWS Seuren Fietsaccu’s.


Betere kwaliteit oplaadbare cellen

Vooral in de oudere accu modellen werden NiCad accu’s gebruikt. Een nare eigenschap van die NiCad accu’s is, dat ze ‘lui’ worden. Dat wil zeggen dat ze hun capaciteit sneller verliezen als ze niet volledig opgeladen en ontladen worden. Nieuwe oplaadbare cellen zijn van het type Li-Ion. Die hebben dat nadeel niet. Je kunt een E-bike met een Li-Ion accu gerust meenemen als de accu half vol is. Het is ook geen enkel bezwaar als je hem gaat opladen als hij nog niet leeg is. Sterker nog, de levensduur van deze accu’s wordt alleen maar groter als je deze accu’s niet volledig oplaadt en ontlaadt.


Azorbike accu revisie verbetert je fietsaccu

Door het gebruik van moderne oplaadbare cellen en door gebruik te maken van de kans om bij een Azorbike accu revisie de capaciteit te verhogen krijg je de beschikking over een veel krachtiger en gebruiksvriendelijkere accu. Je kunt er veel verder mee fietsen als de accu volledig is opgeladen, tot wel twee keer zo ver als voorheen. Een accu gaat na een Azorbike accu revisie ook veel langer mee, tenminste als je hem gebruikt op de wijze zoals door KWS Seuren wordt aanbevolen.


Wat moet je niet doen na een Azorbike accu revisie

Er zijn twee dingen die je niet moet doen met een accu van een elektrische fiets. Ten eerste mag een accu nooit worden opgeladen bij vorst. Dan kan er condensatievocht in de accu komen en dat leidt er onherroepelijk toe dat de accu aan de binnenzijde gaat roesten. Iets anders waar je op moet letten is het gebruik in de winter. Het is veel beter om de fiets bij goede weersomstandigheden af en toe te gebruiken, dan hem de hele winter te stallen. Als je dat toch doet moet de accu elke maand bij kamertemperatuur worden opgeladen.