Facebook Pixel

Avancer

Avancer accu reviseren: Wat houdt dit precies in?

Na jaren van gebruik zul je bemerken dat de capaciteit van je Avancer accu afneemt. Vaak is de fiets, de accu behuizing en de elektronica nog in een prima staat. Een nieuwe fiets, een nieuwe accu lost je capaciteitsprobleem op, maar ist het niet ontzettend zonde als een veel goedkopere Avancer accu revisie je accu ook in nieuwstaat brengt? KWS Seuren is fietsaccuspecialist en biedt bij een revisie ook de mogelijkheid om de capaciteit van je fietsaccu te vergroten. Dit betekent dat je meer kilometers kunt fietsen. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
  1. Avancer accu Revisie
    Rating:
    0%
    Vanaf € 250,00
  2. Phylion 36V Evolution XH370-10J accu Revisie
    Vanaf € 335,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina

Avancer fietsaccu revisie

Als je al een wat oudere Avancer elektrische fiets hebt, kan een Avancer fietsaccu revisie je actieradius een flinke impuls geven. Het voordeel van een Avancer accu revisie is dat deze veel minder kost dan de aanschaf van een nieuwe accu. Bij een Avancer accu revisie ben je er bovendien zeker van dat er met de nieuwste oplaadbare cellen wordt gewerkt. Als je een compleet nieuwe fietsaccu koopt loop je het risico dat die accu al jarenlang ergens in een magazijn heeft gelegen. Dan koop je wel een nieuwe accu, maar dan zijn de oplaadbare cellen niet meer in topconditie.


Hoe bestel je een Avancer accu revisie?

Een Avancer accu revisie kun je online bestellen. Je gaat naar de site van KWS Seuren Fietsaccu’s. Daar kies je in het merkenoverzicht voor Avancer. Je zal zien dat er voor dat merk twee soorten accu’s zijn waarvoor je een Avancer accu revisie kunt bestellen. Eerst kies je de accu die in jouw elektrische fiets zit. Daarna heb je de mogelijkheid om de capaciteit van je accu te selecteren. Dat is bepalend voor de afstand die je met een volle accu kunt fietsen. Bij de moderne accucellen die voor een Avancer accu revisie worden gebruikt wordt aanbevolen om een wat hogere capaciteit te kiezen.


Accu Avancer fiets. Waarom een hogere capaciteit kiezen?

Bij oudere accu's moest je met het opladen van de accu wachten totdat hij helemaal leeg was. Als er eenmaal werd opgeladen moest je wachten totdat de accu volledig vol was. Daarmee werd voorkomen dat de accu ‘lui’ werd en vermogen verloor. Bij nieuwe accu’s is dat niet nodig. Je mag zo’n accu best een keer half opladen of beginnen met opladen als de accu nog lang niet leeg is. De gereviseerde fietsaccu is dus flexibeler in het gebruik. Je kunt het beste een accurevisie nemen met een wat hogere capaciteit. Daarmee kun je veel korte ritjes maken of één lange rit zonder het opladen tot in detail te moeten plannen.


De levensduur van de accu verlengen

Na een Avancer accu revisie heb je weer een accu die in een topconditie verkeert. Hier zijn wat tips om hem zo lang mogelijk in die conditie te houden. Laad de accu liefst niet maximaal op en rijd hem niet helemaal leeg. Je kunt de accu beter af en toe even aan de lader hangen, totdat hij 75 – 85 procent is opgeladen. Het aantal keren waarmee je de accu dan kunt opladen en weer laten ontladen kan daardoor wel vijf keer zo groot worden.


Gevaren voor een fietsaccu

Een Avancer accu revisie is weggegooid geld als je je accu niet beschermt tegen de winterkou. Ronduit schadelijk is het als je de accu bij vorst oplaadt. Daardoor kan door condensatie van vocht roest in de accu ontstaan. Als je dat per ongeluk toch hebt gedaan is het zaak de accu meteen een aantal dagen binnen neer te leggen bij kamertemperatuur. Niet bij de kachel of verwarmingsradiator! Het vocht kan dan misschien op tijd verdampen. Wie zijn E-bike in de winter niet gebruikt, moet de fietsaccu elke maand opladen tot ongeveer 80%, vergeet je dit te doen kan de accu stuk gaan. het laden doe je het beste bij kamertemperatuur.