Facebook Pixel

Altra

Altra accu revisie

Na een Altra accu revisie voelt je elektrische fiets weer als nieuw aan. De meeste Altra elektrische fietsen zijn al wat ouder. Het is een flinke uitdaging om daar een nieuwe accu voor te krijgen. Een goedkopere en minder ingewikkelde oplossing is een Altra accu revisie. Jouw bestaande accu stuur je dan op naar KWS Seuren. Die vervangt de versleten oplaadbare cellen door nieuwe exemplaren. Als de elektronica of de behuizing op kritische punten kapot is wordt dat ook gerepareerd. Een Altra accu revisie duurt circa tien dagen.

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
  1. Avancer accu Revisie
    Rating:
    0%
    Vanaf € 250,00
  2. Phylion 36V Evolution XH370-10J accu Revisie
    Vanaf € 335,00
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina

Hoe bestel je een Altra accu revisie?

Een Altra accu revisie wordt in de centrale werkplaats van KWS Seuren uitgevoerd. Via de website selecteer je het type accupakket dat in jouw fiets zit. Dat kan overigens voor elk type elektrische fiets, zoals Stella of Amslod. Vervolgens kies je de gewenste capaciteit. Die capaciteit is bepalend voor de actieradius van je elektrische fiets. Voor grote afstanden kun je dus het beste een zo hoog mogelijke capaciteit kiezen. Daarna rond je je bestelling af. verpak het accupakket met de lader en eventuele andere accessoires in een doos, plak daar het label op dat je per e-mail van ons hebt ontvangen en stuur het gratis op via PostNL.

 

Wat wordt er in de werkplaats gedaan?

Zodra jouw pakket door KWS Seuren is ontvangen gaan de monteurs ermee aan de slag. Zij controleren eerst of de elektronica en oplader nog goed werken. Als dat niet zo is, zullen ze proberen om die onderdelen te repareren. Daarna wordt de echte Altra accu revisie gedaan. De oude oplaadbare cellen worden vervangen door nieuwe moderne types. Daarna wordt bij wijze van test een volledige oplaad- en ontladingscyclus doorlopen. Die is nodig om te controleren of de nieuwe cellen goed samenwerken met de bestaande elektronica. Als die controle naar tevredenheid is afgerond wordt het accupakket naar je teruggestuurd.

 

Gebruik accupakket na de Altra accu revisie

Als je het nieuwe accupakket gaat gebruiken is het verstandig om de accu de eerste vijf keer volledig op te laden en helemaal leeg te rijden. Dat wil zeggen totdat de trapondersteuning uitvalt. Dat is nodig om de fiets te ‘leren’ wat de nieuwe actieradius is. Ook zijn deze oplaad- en ontlaadcycli nodig om het accupakket op zijn maximale niveau te krijgen. Daarna wordt aangeraden om de accu niet verder op te laden dan tot 85 % en hem niet te ontladen tot minder dan 20%. Als je dat doet, blijft de accu het langst in een goede conditie.


Voordelen van een Altra accu revisie

Een Altra accu revisie heeft als belangrijkste voordeel dat dit veel goedkoper is dan het kopen van een nieuw accupakket. Bij een Altra accu revisie worden bovendien de nieuwste typen cellen gebruikt. Als je een nieuwe accu koopt, loop je het risico dat daar nog de oude originele cellen in zitten. Vooral als die al een aantal jaren in een magazijn heeft gelegen is de kans aanwezig dat zo’n accupack niet meer optimaal kan presteren.